Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Egy jármű halad az összegyűlt csapadékvízben a Benczúr Gyula utcán Debrecenben 2022. december 11-én.
Hirdetés

A Somogy megyei Inkén, a 61-es főút 169-es kilométerénél fa dőlt az útra, félpályán elzárta a közlekedést.

A Veszprém megyei Zirc határában egy fa dőlt a sínekre.

Pécsett, a Magyarürögi út elején, illetve Villánykövesden, a Villányi út mentén szintén az útra kidőlt fák akadályozták a haladást.

Pest megyében Pilisvörösváron és Versegen várták kidőlt fák miatt a tűzoltók segítségét.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bodrogolasziban a 37-es főúton dőlt fa egy gépkocsira. Mogyoróska, Regéc, Háromhuta településeken pedig vezetékszakadás miatt átmenetileg szünetelt az áramszolgáltatás.

Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A hajdúböszörményi Kolozsvár utcában az árok megtelt vízzel, amelyet szivattyúval távolítottak el. Debrecenben, a Lőtér utcában egy lakóház pincéjében másfél méter magasan állt a víz.

A károk elhárításán folyamatosan dolgoztak a tűzoltók – írták a közleményben.

Vasárnap délután az OKF azt közölte az MTI-vel, hogy csökkent az időjárás okozta károk miatt érkezett segélyhívások száma. A katasztrófavédelem azonban továbbra is arra kéri az útnak indulókat, hogy tájékozódjanak az útviszonyokról és az időjárási körülményekről, valamint használják a katasztrófavédelem ingyenes VÉSZ-applikációját. Ha bajba jutott embert vagy sérült közművezetéket látnak, jelezzék a 112-es segélyhívón – írták.

A vasárnap hajnali és délelőtti viharok után több vasútvonalon fennakadásokra kell számítani napközben is – közölte a Mávinform.

A vasúttársaság honlapján olvasható tájékoztatás szerint késnek a vonatok a Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa szakaszon.

Zalaszentjakab és Zalakomár között kidőlt fák miatt a felsővezeték több helyen leszakadt, helyreállításával várhatóan vasárnap délutánra végeznek a szakemberek. Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között pótlóbuszok közlekednek, hosszabb menetidővel. A Tópart IC-k Balatonszentgyörgyről 40-60 perces késéssel indulnak Budapest felé, a pótlóbuszokhoz csatlakoznak.

Jelentős késésekre kell számítani a Győr-Veszprém vonalon is.

Zirc és Eplény között fakidőlés miatt áll a forgalom.

A korábbi tájékoztatás szerint a miskolci fővonalon is késnek a szerelvények.

A szlovák vasút a viharos időjárás miatt nem közlekedteti a Hernád IC-ket, vonatpótlást sem biztosít Hidasnémeti és Kassa között – írta a Mávinform.

Korábban írtuk