Fodor Gábor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az MSZP, a Liberálisok és a Párbeszéd együttműködik az Orbán-kormány leváltása érdekében.

Fodor Gábor mai sajtótájékoztatóján úgy értékelte a solymári választást, hogy az eredmény is azt igazolja: széthúzás helyett széleskörű együttműködésre van szükség. Az emberek többsége elégedetlen az Orbán-kormánnyal, ezért az ellenzéki választóknak vissza kell adni a hitet és a reményt, hogy közösen, a vitákat, a sértődést, duzzogást félretéve le lehet váltani a Fideszt.

A Liberálisok elnöke jelentős fejleménynek nevezte, hogy az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok egyetértenek abban: a győzelemhez közös egyéni jelöltekre, közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre van szükség. Hozzátette: bár ezzel háromra bővült az együttműködők köre, halaszthatatlanul fontos lenne, ha a többiek is csatlakoznának a szövetséghez.

A pártelnök ismét jelezte: a Liberálisok támogatják, hogy Karácsony Gergely legyen a demokrata ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A Párbeszédért elnöke az egyik legnépszerűbb ellenzéki politikus, aki bebizonyította, hogy nehéz politikai körülmények között is tud jó kompromisszumokat kötni, és ellenzéki polgármesterként is sikeresen tudja vezetni Budapest egyik legnagyobb kerületét.

OS, demokrata.hu