Panyi Miklós ezt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága LMP-s elnökének írta kedden, aki testületi ülést hívott össze a környezetvédelmi hatósági szerződésről szóló jogszabályokkal kapcsolatban. A Fidesz-frakció közben jelezte, hogy a kormánypártok képviselői nem vesznek részt a szerdai ülésen, mert azt okafogyottnak tartják.

Hirdetés

Az államtitkár Keresztes László Lórántnak címzett levelében azt írta: a hatósági szerződés jogintézményét egy a Gyurcsány-kormány alatt elfogadott törvény vezette be, amely a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szól.

Panyi Miklós szerint a hatósági szerződéssel kapcsolatos nyilatkozatok félretájékoztatják a közvéleményt, és „szándékos politikai hisztériakeltés szándékával születtek”.

Hangsúlyozta: a jogintézmény célja nem az, hogy az ügyfél mentesüljön a jogkövetkezmények alól, hanem éppen azt szolgálja, hogy az ügyfél olyan többletvállalást tehessen, amelyet a hatóság jogszerűen nem írhatna elő.

Korábban írtuk

Panyi Miklós leszögezte: a kormány célja a nemzetgazdaságilag kulcsfontosságú Dunaferr és ezáltal több ezer ember munkahelyének megmentése. Az államtitkár ezért arra kérte a bizottság LMP-s elnökét, hogy a „baloldalon belüli politikai harcok és a közvélemény szándékos megtévesztése helyett” legyen ebben a kormány segítségére.

A Fidesz-frakció az MTI-nek kedden küldött közleményében jelezte: okafogyottnak tartja a fenntartható fejlődés bizottság szerdára összehívott ülését. A Miniszterelnökség ugyanis a testület valamennyi tagjának írásos tájékoztatást adott a baloldal által vitatott kormányrendeletekről. Azt írták: az ülésen ezért a kormánypártok képviselői nem vesznek részt.