Hirdetés

A szombati Facebook-bejegyzésükhöz csatolt videóban az látszik, hogy aktivistáik egy játékpénzzel teli elöltöltős, általuk pénzmosógépnek nevezett mosógépet cipelnek a budapesti Városháza elé.

Közölték: Karácsony Gergely mikroadomány-botránya nagy sajtóvisszhangot keltett, és „ma már mindenki tudja, hogy a főpolgármester szavahihetetlen”.

A videóban elhangzott: az 500 milliónál is több kampánypénzt Karácsony Gergely „régi jó barátja, Perjés Gábor fizette be a 99 Mozgalom számlájára összesen 19 alkalommal”. Ahogy „a haverok ezt rendezték, könnyen meglehet, hogy simán pénzmosás történt” – jegyezték meg.

A felvétel szerint – bár a titkosítás alól feloldott jelentés számos kérdést felvet – a „dollárbaloldal szokás szerint sunnyog, látványosan menekül a nyilvánosság elől”, pedig a „készpénzes befizetések 13 alkalommal haladták meg a 10 millió forintot”.

Korábban írtuk

Feltették a kérdést, ezek után „ki veszi még be a mikroadomány-mesét”.

Kijelentették: azért hozták Karácsonyéknak a „pénzmosógépet”, hogy ha „neki vagy a haveroknak legközelebb pénzmosási kényszere támad, ne ilyen bénán, hanem céleszközzel tudják mosni a lóvét”.

A bejegyzésben az olvasható: bizonyíték van a készpénzes befizetésekre, amelyek során 500 millió forint került euróban, fontban a 99 Mozgalom számlájára.