Hirdetés

Szabó Sándor (MSZP) az egészségügyi dolgozók bérezéséről szólva rámutatott: a bérfeszültség egyre nagyobb, egy szakdolgozó bére jövőre a negyedét éri már csak egy orvosénak.

A kormány 30 százalékos béremelést kommunikált, ez jó esetben is csak 20 százalék, ami nem sokkal több, mint a minimálbér emelése. Ugyanakkor sok helyen a 20 százalékot sem kapják meg, a korábbi illetményeket ugyanis beépítik, a tényleges emelés így 7,6 százalék körül mozog. Az infláció miatti drágulást sem fedezi ez a növekmény – számolt az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta: az egészségügyi dolgozók bérét legalább olyan mértékben és ütemben kellene emelni mint az orvosokét

Mikor hajtják végre a valódi egészségügyi szakdolgozói béremelést? – firtatta.

Korábban írtuk

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: egy baloldali politikus részéről az elhangzott mondatok a cinizmus és kétszínűség csúcsát jelentik. Felidézte, hogy a baloldali kormányok csökkentették az orvosok és az ápolók bérét egyaránt, és még hatezer egészségügyi dolgozót el is bocsátottak. Ez volt a baloldal programja – mondta.

Kitért a vizitdíj és kórházi napidíj bevezetésére is, amit azzal indokoltak, hogy meg tudják emelni a béreket. A béreket nem emelték, hanem csökkentették, és erre készülnek most is – közölte, majd azt vetítette előre, hogy egy esetleges baloldali kormány privatizálná az egészségügyet.

A képviselő a választ nem fogadta el.