Fotó: ShutterStock.com/osobystist (illusztráció)
Hirdetés

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere fiatalos, gyarapodó közösségnek nevezte a városrészben élőket, amit az is bizonyít, hogy az óvodák százszázalékosan telítettek.

Azt mondta, az egyházi szervezetek nagy intézményfenntartók a városban, számos óvodát és iskolát működtetnek, amivel az államtól és az önkormányzattól vállalnak át feladatokat. Ugyanakkor a város is kiemelt gondot fordít a gyerekekre, a Debrecen 2030 fejlesztési programban több mint tízmilliárd forintot költenek bölcsődék és óvodák felújítására, illetve építésére, csupán ebben az évben 1,3 milliárdot fordítanak ilyen beruházásokra – ismertette.

Papp László bejelentette, hogy az önkormányzat egy hagyományos és egy konténeres bölcsőde építését is tervezi egy-két éven belül a józsai városrészben.

Balázs Ákos (Fidesz-KDNP) alpolgármester hozzátette: a Józsán élők száma évről évre növekszik, és a legtöbb gyerek is ebben a városrészben születik Debrecenben.

Korábban írtuk

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyés püspök az óvoda alapkövének megszentelésekor azt mondta, „a keresztények feladata, hogy lélekként legyenek jelen a világban”.

Az egyház nem azért tart fenn intézményeket, hogy másokkal versenyezzen, vagy mert üzletet lát benne, hanem, hogy „hirdessék az evangéliumot, hogy Isten szeret bennünket, és ezt kell megismertetni a kicsikkel is” – hangoztatta a püspök.

A debrecen-józsai római katolikus óvoda 460 millió forintos beruházása egyházi forrásból, illetve az önkormányzat 115 millió forintos támogatásából épül fel. Az intézmény 2021 szeptembertől fogad gyerekeket, a négy csoportban 100-120 gyereknek biztosítanak elhelyezést – jelezte Béres Nándor egyházmegyei gazdasági igazgató az MTI érdeklődésére.