A korábban több tekintélyes napilap főszerkesztőjeként is tevékenykedő újságíró szerint a média nagyobbik része egy kis részletet kiemelve igyekezett támadni Orbánt Viktort, nem olvasták, hallgatták végig a beszédet – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Cristoiu egyébként az írásainak és sajtómegjelenéseinek felületet adó blogoldalon románra fordítva teljes egészében közölte a miniszterelnök előadásának szövegét.

Az újságíró elmondta: Orbán Viktor nemcsak politikusként, de igazi politikai gondolkodóként értékelt, elmélkedett a világról, a Nyugat általunk ismert történelmének végéről. Mint fogalmazott, a tusnádfürdői beszédet Klaus Johannis román államfőnek, Nicolae Ciuca miniszterelnöknek vagy Marcel Ciolacu szociáldemokrata vezetőnek sem érdemes elolvasni, mert nem értenének belőle semmit.

Hihetetlenül szolgalelkű, szánalmas reakciók érkeztek

– mondta Cristoiu az Orbán-beszédre érkezett politikai visszhanggal kapcsolatban. Szerinte az előadásnak egy filozófiatörténeti tankönyvben a helye. Az újságíró azt mondta, a magyar miniszterelnök előadásának egyik fő üzenete, hogy legyünk szerények, de éberek, mert nem tudhatjuk, mit hoz a jövő.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!