A politikus a vagyonnyilatkozatában is szereplő Római Partner Kft. kapcsán lett téma a testületi ülésen

„Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete 2014. május 29-iülésén hozott döntésével személyes érintettség be nem jelentése miatt elmarasztaltaMihalik Zoltán önkormányzati képviselőt. A politikuskét ízben iselmulasztotta érintettségét jelezni az önkormányzati döntéshozatal során, anyagi előnyhöz juttatva ezzel cégét. Ezért a képviselő-testület megvonta a képviselő 2havi tiszteletdíját” – áll a kerületi Fidesz-szervezet közleményében. „Az első esetben 2013. június 27-én a képviselő-testület úgy határozott, hogy az árvízi károk enyhítésére a Római-parton lévő önkormányzati tulajdonú közterületek bérlői számára a 2013. június havi bérleti díját elengedi.Mihalik Zoltán a döntéshozatalban részt vett, a határozati javaslatról igennel szavazott” – folytatódik a közlemény.

A kerületi Fidesz-szervezet szerint a képviselőszemélyes érintettségét megalapozzaaz obuda.hu-nközzétett, 2013-as vagyonnyilatkozata, melyszerint ügyvezetője és felerészben tulajdonosa a Római Partner Kft.-nek.

„Az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. nyilvántartása szerint a kft-nek 2013. 01. 01-től 2013. 02.28-áig fennálló szerződése volt egy, a Római-parton találhatóközterületre, melyenaKft. 50 %-os tulajdonát képező 18 m2-es kőépület és 6 m2-esfaépület áll. Az ingatlanra 2013. 03.01-jén 2013. 10.31-ig tartó, határozott idejű bérleti szerződést kötött a Leander Kft-vel, amely ezzel aVagyonkezelő Zrt. bérlője lett. ALeander Kft. és a Római Partner Kft.ugyanakkor az 50-50%-os tulajdonukban lévő, szintén az érintettterületen álló 12 m2-es pavilontis bérbe adta 2013. 03.01-jétől 2015. 12. 31-iga CLASSIC-Cars2007 Kft-nek” – folytatódik a közlemény. „Amennyiben Mihalik Zoltán – aki korábban határozottan cáfolta érintettségét – , illetve a tulajdonát képező Római Partner Kft. tulajdonjoga fennáll az érintett felépítményekben, a politikus gyakorlatilag a saját bérlőjének szavazott meg bérleti díj elengedést úgy, hogy személyes érintettségét nem jelentette be a testületnek.”

A Fidesz-MPSZ Óbuda-Békásmegyeri Szervezeteemellett kiemeli azt is: a képviselő-testület 2013. december 18-ai ülésén tárgyalta a Római part tervezési területének módosítását, ésúgy határozott, hogy a Kerületi Szabályozási Tervtervezési területelecsökkenjen, így ne szerepeljen benne a Dunával közvetlenül határos parti terület, melyre építési szabályzat készítése a főváros feladata.Mihalik Zoltán képviselő a szavazást megelőző vitában és a szavazásban isrészt vett, a módosítására nemmel szavazott, elhallgatva, hogy atervezésiterületen lévő érdekeltségei miatt személyes érdeke, hogy a terület szabályozása a kerületnél maradjon.

„Mihalik Zoltánex-MSZP-s, ex-MSZDP-s, voltItt Élünk Egyesület-tag, akipolitikai szélkakasként már az Együtt-PMszíneiben politizál,a közélet tisztaságának őreként tünteti fel magát, ugyanakkor magára nézve nem tartotta kötelezőnek az érintettség jelzését, anyagi előnyhöz juttatva ezzel a tulajdonában lévő céget.Ezért a Fidesz MPP III. kerületi szervezete üdvözli a képviselőt elmarasztaló testületi döntést, továbbá felszólítja Mihalik Zoltánt, hogy haladéktalanul térítse meg az óbudaiaknak okozott kárt” – áll a nyilatkozatban.