Az ATV Start című műsorának vendége volt Schiffer András ügyvéd, az LMP volt elnöke, a műsorban pedig szóba került több, a magyar közvéleményt foglalkoztató téma. Schiffer a szokásához hűen nem rejtette véka alá a véleményét.

Hirdetés

A beszélgetés elején az önkormányzati választással kapcsolatban kérdezték a volt zöld párti politikust, aki elmondta, logikus lépés Magyar Péter részéről, hogy beszáll a választási versenyfutásba a fővárosban is, és ezzel felkavarhatja az állóvizet egyes kerületekben. Szerinte 2022. április 3-a óta az ellenzék nem képes bejátszani a kialakult politikai űrt, amit most szükségszerűen egy új politikai erő töltött be, Magyar Péter személyében.

Ezután az Európai Parlament Magyarországot elmarasztaló határozata került szóba – amiben jelentős szerepe volt Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos EP-képviselőknek, amiről Schiffer elmondta, legfeljebb belpolitikai hatása lesz, a Fidesz narratívájának erősödését és a Momentum további gyengülését fogja következményként maga után hozni.

„Nem lehet következmények nélkül szórakozni az uniós pénzekkel”

-szögezte le az ügyvéd.

Korábban írtuk

Schiffer állítása szerint a jogállamiságot éppen az Európai Bizottság rúgja fel azzal, hogy nem tartja be jogállamisági mechanizmus rendeletet, és önkényesen használja fel azt tagállamokkal szemben.

Kifejtette, hogy az Európai Uniónak nem az a célja, hogy megoldja a jogállamisági problémákat Magyarországon, hanem az, hogy egy geopolitikai küzdelemnek a pörölykalapácsaként tudják azokat használni.

Az eredeti cikk a Mandiner oldalán olvasható IDE kattintva.