Schmuck Erzsébet (LMP) szerint a magyar és a lengyel kormány a vétójával túszul ejtette az EU-s büdzsét, a helyreállítási csomag elutasításával pedig akadályozza a bajba került európai országok polgárainak gyors megsegítését. Az, hogy a magyar és a lengyel kormány el akarja kerülni a jogállamisági elvek megsértésének ellenőrzését, ellentmond az EU-s szerződéseknek, önző módon árt a családoknak és a vállalkozásoknak egész Európában – fogalmazott. Persze van takargatnivaló – mondta -, mert a magyar kormány „fideszes módon értelmezi a jogállamiságot”, minden fontos pozíciót elfoglal, a válság közepette alkotmányt és választójogi törvényt módosít, és „kénye-kedve szerint” osztja a forrásokat Mészáros Lőrinc és a fideszes oligarchák között. A vétót történelmi bűnnek nevezte, amely szerinte helyrehozhatatlan károkat okozhat a magyaroknak.

Hirdetés

Schanda Tamás János, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt válaszolta: a baloldal rendszeresen a magyar érdekek ellen politizál, a brüsszeli érdeket akarja képviselni Magyarországon. Azt mondta: Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amelyik beengedi a migránsokat, amelyik viszont megvédi a határait, Brüsszelben nem minősülhet jogállamnak.

A baloldaltól azt kérte, próbálja meg egyszer a magyar érdekeket képviselni, és próbálja meg elfogadni, hogy a magyarok többször is nemet mondtak a bevándorlásra. Közölte: a kormány nem teszi lehetővé, hogy Magyarország zsarolhatóvá váljon.

Aktuális ügyekről

Aktuális ügyekről🔴 Schmuck Erzsébet napirend előtti felszólalása a Parlamentben

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Monday, November 30, 2020
Korábban írtuk