Napirend előtti felszólalás 2021.05.18.

🔴 Aktuális ügyekről!Schmuck Erzsébet napirend előtti felszólalása

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Monday, May 17, 2021
Hirdetés

Schmuck Erzsébet (LMP) azt mondta, hogy a kormány az uniós helyreállítási tervben szereplő összeget csökkentette, és érthetetlennek nevezte, miért nem veszi igénybe a kabinet ezt a hitellehetőséget. Az orosz és kínai hitellel nincs gond, de az uniós forrást nyilvánvalóan nehezebb lenyúlni – fogalmazott.

Úgy vélte, így viszont nem jelent valódi segítséget a terv, és alig szolgálja a klímacélokat.

Megjegyezte: amikor az ellenzék felvet egy fontos ügyet, a kormánypártok válaszukban mindig Gyurcsány Ferencre hivatkoznak, de az emberek érdemi választ várnak.

Orbán Balázs közölte: az EU azért hozta létre a helyreállítási projektet, hogy a járvány után élénkíteni tudják a gazdaságot, és ezt próbálták összefésülni a kormány prioritásaival. A járvány elleni gazdasági védekezés minél több beruházást, fejlesztést, munkahelyteremtést jelent, ezt pedig minél több forrásból tervezik finanszírozni – mondta.

Korábban írtuk

Kitért rá: azért beszélnek sokszor Gyurcsány Ferencről, mert a 2022-es választáson az ellenzéki pártok szövetségben akarnak indulni, és ezt a szövetséget Gyurcsány Ferenc vezeti. Ha sikerrel szerepelne a választáson a baloldal, a 2010 előtti politika térne vissza – tette hozzá.