Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

Jelentős összegekkel támogatta a barátinak tartott civil szervezeteket Soros György alapítványa – számolt be róla a V4NA hírügynökség.

A Nyílt Társadalom Alapítvány frissített adataiból kiderült, hogy a visegrádi országokban, köztük hazánkban is több százmillió forinttal támogatták többek között a migránsok betelepítéséért vagy éppen az LMBTQ-jogokért küzdő szervezeteket. Lengyelországban hat civil szervezetet finanszíroztak összesen 600 ezer dollárral, csak 2019-ben. Ez mostani árfolyammal számolva 178 millió forint. Ez a pénz migránsok jogi védelmére és integrációjára, politikai kampányra, a homoszexualitás elfogadásának segítésére vagy éppen médiatámogatásra ment el.

Palóc André, a Századvég elemzője szerint ezekkel a támogatásokkal egyes országok belügyeibe is beavatkozik Soros György.

Sokszor nyíltan és egyértelműen vállalja, hogy szembemegy az adott országok kormányaival, így nemcsak Magyarország, de Lengyelország vagy Csehország vezetésével is nyílt konfliktust vállalt, hogy az ő elképzelései tudjanak az Európai Unióban megvalósulni. Amikor azt látja, hogy egyes országok ennek valamiféleképpen gátat tudnak szabni, akkor ellenük indítja be gyakorlatilag az egész hálózatát” – mondta az elemző.

Korábban írtuk

Magyarországon is aktív volt a Soros-alapítvány – írja a közszolgálati hírportál. Több mint 137 millió forintot költött 2019-ben a számára kedves szervezetek támogatására.

Az Unió 27 című műsor ide vonatkozó adása megtekinthető és a cikk folytatása elolvasható a Hirado.hu-n.