Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ha majd választaniuk kell a magyaroknak a májusi európai parlamenti (EP-) választáson, akkor lesz egy közös ellenzéki, „gyakorlatilag Soros-lista”, és lesz egy másik, a Fidesz-KDNP nemzeti listája.

Fotó: MTI

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hidvéghi Balázs az M1 aktuális csatornán azt mondta: a kormánypártok számára Magyarország védelme, a magyar érdek képviselete lesz az első.

A politikus a Radikális Európai Demokraták (RED) „Stop Orbán” címmel tartott keddi, brüsszeli tüntetését kampányrendezvénynek nevezte és úgy fogalmazott: Soros György mozgatja kívülről a magyar ellenzéket; az esemény fő szónoka, Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő pedig szerinte az üzletember „egyik legmegbízhatóbb szövetségese”.

Megüzentük Brüsszelből is: STOP ORBÁN!

Gepostet von Ujhelyi István dr. am Mittwoch, 9. Januar 2019

Úgy vélte: a magyar ellenzék „egy az egyben” beállt a bevándorláspárti táborba, megszavazott minden, a bevándorlást elősegítő döntést az EP-ben.

Hidvéghi Balázs úgy értékelt: a választás fő kérdése, hogy milyen mértékben akarják megőrizni Európát a nemzetek Európájának, vagy mennyire engedik át ezt egyfajta új világképnek, „multikulturális, migrációs iránynak”. Az az érdek, amelyet az ellenzék szolgál, szerintük ellentétes az ország érdekeivel – tette hozzá.