A gyógyintézet traumatológus főorvosának tájékoztatása szerint szerda délelőtt esett át el a lány egy kisebb altatásos műtéten, melynek során ellátták sebeit.

A lőtt sérülések miatti szövődmények kialakulásától egyelőre nem kell tartani, "állapota rendezett, felgyógyulására továbbra is jók az esélyek" – közölte Felföldi Pál.

A traumatológus szerint pontosan még nem lehet megmondani, hogy mennyi idő kell a felépüléshez, most 4-6 hétre becsülik a kórházi ápolás időtartamát.

A lány folyamatos rendőri védelem alatt áll, a kórházi tartózkodása alatt éjjel-nappal vigyáznak rá – mondta Fedor Rita hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára. A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn 100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a romák elleni támadások ügyében.

FBI-ügynökök is segítenek a nyomozásban

FBI-ügynökök dolgoztak az elmúlt napokban Budapesten, a romákat már több mint egy éve rettegésben tartó orvgyilkosok utáni nyomozást segítik – írja a szerdai Népszabadság.

A napilap úgy tudja, a profilalkotók nemrég hazautaztak, de a rendőrség napokon belül elküldi nekik a kislétai gyilkosság adatait is. Az FBI-osok betekinthettek valamennyi nyomozati iratba, és megismerhettek minden olyan információt, amelyre a feltételezett elkövetők személyiségrajzának elkészítéséhez szükségük volt. A lapnak nem árulták el a rendőrségi forrásaik, hogy az FBI ügynökei szerint kifélék-mifélék lehetnek az orvgyilkosok. Csak annyit közöltek, hogy "az amerikaiak szerint az eddigi nyomozás során a magyar rendőrség minden olyan adatot és információt összegyűjtött, ami a tettesek azonosításához és elfogásához szükséges lehet".

(InfoRádió)