Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

A zuglói önkormányzatnak egyetlen forint hitele sincs, a fizetőparkolás pedig napi egymillió forintos nyereséggel működik – közölte a XIV. kerület polgármesteri hivatala még vasárnap. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az ezzel ellentétes állítások a zuglóiak hazug és kizárólag politikai haszonszerzésre irányuló megtévesztését szolgálhatják.

Ehhez képest a Karácsony Gergely vezette önkormányzat arra az időt nem igénylő adatkérésre sem válaszol, hogy mennyi volt a zuglói önkormányzat folyószámlájának egyenlege augusztus 28-án – mondta a Magyar Hírlapnak az adatkérő, Kovács Balázs fideszes önkormányzati képviselő.

A napilap emlékeztet: a számháborút az indította el, hogy Papp Imre jegyző még korábban úgy vélekedett, csak a kétmilliárdos folyószámlahitel köldökzsinórja tartja életben Zuglót, ez a működés nem fenntartható, a költségvetés hosszú távon tarthatatlan. Szintén közérdekű adatkérésre válaszként a Zuglói Városüzemeltetési Közszolgáltató Zrt. jelezte, hogy március 13-án 325 305 millió forint kintlévőséget tartott nyilván a Zuglói Önkormányzattal szemben.

„Magyarán ennyivel tartozott neki a Zuglói Önkormányzat” – teszi hozzá a Magyar Hírlap.

A lap Kovács Balázs képviselőtől megtudta, információik szerint a zuglói önkormányzat a márciusban megkötött támogatási szerződésekben vállalt összeget sem fizette meg a kerületi egyházaknak és több alapítványnak sem. 

További részletek a Magyar Hírlap mai írásában.