Megalázás, lopás, pornó. Ez a Fidesz idei teljesítménye. Napirend előtti felszólalásom a parlamentben. #Párbeszéd

Gepostet von Szabó Tímea am Dienstag, 10. Dezember 2019
Hirdetés

A kormány intézkedéseit bírálva szóvá tette, hogy háromezer családot lakoltattak ki idén, 46 ezren haltak meg gyógyítható betegségben, „szétverték” az akadémiát, „bedarálják” a színházakat, „szájzárat raknak” a képviselőkre.

Kijelentette, október 13-án az ellenzék felszabadította Budapestet a Fidesz „tolvajhatalma” alól és azóta már eltörölték a fővárosban a rabszolgatörvényt, kihirdették a klímavészhelyzetet és antikorrupciós csomagot is elfogadtak.

„Készüljenek, 2022-ben az egyesült ellenzékkel elkergetjük magunkat… magukat a hatalomból”

– üvöltözött a képviselőasszony.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az elmúlt egy év bebizonyította, hogy az ellenzék riogatása a „rabszolgatörvény” miatt szemen szedett hazugság volt. Beszámolt arról, hogy az elmúlt években nőtt a szociális dolgozók, a pedagógusok, az orvosok, a mentősök, bére; 2010 előtthöz képest 724 milliárd forinttal többet költenek egészségügyre, oktatásra pedig 645 milliárd forinttal jut több. Közölte, nem lesz szájzár a képviselőknek, csak ezentúl viselkedniük kell.

Szerinte mindent elmond az ellenzékről az, amit eddig Budapesten csináltak: jelentősen megnövelték a pozíciók számát, jócskán megemelték a saját fizetésüket. Kifogásolta, hogy elkezdték visszahívni a színpadra a múlt embereit, illetve kinevezték Vágó István kvízmestert, aki a BKV vasúti járműjavítót felügyeli. Legyenek ők is milliomosok, ha eddig nem voltak azok! – összegzett.

Azt mondta, az ellenzék minden lényeges ponton szembemegy a választáson általa ígértekkel: adóemelések, fejlesztések helyett vétó, stadionstop helyett kórházstop.