Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy nemcsak Budapesten, hanem vidéken is rosszul alakul az oktatás helyzete, több vidéki településen is a felmondást fontolgatják a pedagógusok. Amit a kormány az oktatással csinál, az a fiatalok jövőjének elvétele – hangsúlyozta.

Közölte: hasonlóan aggasztó a helyzet az egészségügyben is, kevés az orvos, rosszak a körülmények, és a szociális területen sem jobb a helyzet. A kormány a gyermekeknek sem ad valódi védelmet – mondta. Kitért még a Völner-Schadl-ügyre, a bátonyterenyei tűzre és a magas inflációra is.

Hazaárulás, amit a kormány művel, de ennek vége lesz egyszer – vélekedett.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára szerint az ellenzék csak a fenyegetéshez ért, fenyegeti a kormánypárti szavazókat, csakhogy ebből a magyar emberek nem kérnek. Amikor az ellenzék felelősséget visel valahol, amikor bizonyítania kellene, azt nem tudja megtenni, semmilyen eredményt nem tud felmutatni – hangsúlyozta.

Közölte: a jelenlegi kormány baloldali elődeinél eredményesebb a foglalkoztatás növelésében, az adórendszer javításában, a gazdaság fejlesztésében. A baloldalnak fel kellene hagynia a pedagógus-béremelés akadályozásával Brüsszelben – mondta. Hozzátette: 4 ezer milliárd forintba kerültek Magyarországnak az ellenzék által is támogatott szankciók.

Kövér László házelnök azt mondta: nem mehet el szó nélkül a képviselő viselkedése mellett. Mint mondta: a képviselő próbálja „széttrollkodni” az ülést, „infantilis” a viselkedése.

Korábban írtuk