A Momentum plakáteltávolító versenyt hirdet, mert attól tart, hogy fizetniük kell kint maradt plakátjaik eltávolításának költségeit. 

Nagyon-nagyon meg fog minket bírságolni az összes önkormányzat Magyarországon.

– aggodalmaskodik Fekete-Győr András pártelnök. Plakáteltávolító innovatív kezdeményezésük oka az, hogy közeleg az előírt dátum, amikorra el kell takarítaniuk lila ragaszaikat: 

Mint ismeretes, a választási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni a választási plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

A nyakukon lévő határidő miatt így versenyt hirdettek az úgynevezett Momentum-generáció számára, amelynek mottója: 

Segíts nekünk, szakíts velünk!

Kétértelmű felhívásukat volt, aki máshogy értelmezte, és jelezte, ő tényleg szakítani fog a párttal, mert elege van belőlük. 

Folytatódik a #szakítsvelünk verseny! Már csak 3 napunk van eltávolítani az összes csíkplakátot a közterületekről. Ezért versenyt hirdettünk: segíts nekünk, szakíts velünk, szedd le te a legtöbb momentumos csíkplakátot, és nyerj egy exkluzív sörözésért!

Két nappal korábbi bejegyzésükből az is kiderül, mi adja a sörözés exkluzív jellegét:

Aki a legtöbb plakátot leszedi, az egy exkluzív sörözést nyer egy elnökségi tagunkkal!

Ez ám a nyeremény! A versenyen való indulás feltétele szelfit küldeni a „zsákmánnyal”.

Ezt mindenképpen el kell végeznünk, mert »naon« fontos.

– szól Fegyőr meggyőző érvelése. Emellett persze a nyeremény is roppant kecsegtető, ám Fegyőrék érezhették, e feladat komoly kihívás lehet követőik számára, mert noha mások plakátjait összematricázni már rutinfeladat, ám saját ragaszt eltávolítani olyan erőpróba, amire talán nincs mindenki felkészülve. Fegyőr így egy oktatóvideót is készített, hogy kitanítsa híveit: hogyan is kell leszedni egy plakátot.

Na, sziasztok! Itt vagyunk egyik nagyon jó barátunk, a momentumos csíkmatrica mellett

– indul a színvonalas oktatófilm, amelyben megnézhetjük, hogyan nem érdemes plakátot leszedni. Ugyanis Fegyőr nincs a helyzet magaslatán, csak szerencsétlenkedik. A Momentum elnöke, mivel elfelejtett spaklit is magával vinni, csak kis darabokban tudja letépkedni a lila plakátot. (Ez azért is figyelemreméltó húzás, mert a párt már csütörtökön listát közölt a plakáteltávolító menetfelszerelésről, amelyben első helyen említik a spaklit.) Bénázása közben azért arra van ideje, hogy az LMP-n élcelődjön:

őket most nem bántjuk, bántják őket mások eleget

– mondja a vigyorgó pártelnök.

Felkészületlenség, dilettantizmus és kioktatás, a másik pártba való belerúgás – az ellenzék ott folytatja, ahol a választás előtt abbahagyta. 

#Szakítsvelünk verseny Fekete-Győr Andrással

Folytatódik a #szakítsvelünk verseny! Már csak 3 napunk van eltávolítani az összes csíkplakátot a közterületekről. Ezért versenyt hirdettünk: segíts nekünk, szakíts velünk, szedd le te a legtöbb momentumos csíkplakátot, és nyerj egy exkluzív sörözésért!De mégis hogy kell leszedni ezeket a plakátokat? Az alábbi videóban a Momentum elnöke, Fekete-Győr András megmutatja. Emlékeztetőnek:1. Legyen nálad sima víz, amit egy kiürült ablakmosós flakonba vigyél magaddal! Ha nincs ilyened, egy nagyobb puha ecset és egy kisebb vödör víz is segít!2. Velem ellentétben legyen nálad spakli is (háztartási boltban, festékboltban, hétvégén Obiban, Praktikerben olcsón szerezhetsz)!3. Egy zacskó vagy zsák a begyűjtött plakátoknak4. Pro-tipp: Mivel a víz fellazítja a ragasztót, ezért mindig várj is egy picit, mielőtt letéped, ezért érdemes pár méteren belül lefújnod az összeset, kicsit várni, és utána gyorsan letépni 1 perc alatt az összeset!Ahhoz, hogy versenybe szállj, készíts magadról egy szelfit a zsákmánnyal a háttérben. A kész művet küldd el nekünk e-mailen, vagy töltsd fel Instára!Ha beszállnál a versenybe, és inkább e-maileznél, küldd el a képeket a hello@momentum.hu címre “Szakíts velünk” tárggyal!Vagy nyomd Instán: töltsd fel a képet #szakítsvelünk hashtaggel, és taggeld be a Momentumot (@momentummozgalom).Ha nem akarsz versenyezni, de így is segítenél, csak tépd le a plakátokat, és ha szeretnél cserébe pl. egy nyomtatott Mozgalmárok Kézikönyvét, azt is megoldjuk!Nem tudsz segíteni a leszedésben, de segítenél abban, hol vannak még? Küldj egy e-mailt a hello@momentum.hu-ra “plakátvadászat” tárggyal azokról a helyekről, ahol még látsz érintetlen plakátokat!

Gepostet von Momentum Mozgalom am Freitag, 4. Mai 2018

Indul a #szakítsvelünk verseny! Már csak 5 napunk van eltávolítani az összes csíkplakátot a közterületekről. Ezért…

Gepostet von Momentum Mozgalom am Donnerstag, 3. Mai 2018

demokrata.hu