Hirdetés

– A decemberben fogant eredeti ötlet egy átlagos hobbicélú számítógép volt, amivel a bluetooth vagy wifi segítségével számos platform könnyen elérhető. A mentorálás során kiberbiztonsági mérnökökkel beszélgetve rájöttünk, hogy a találmányunknak leginkább a vállalati rendszerben lehet hasznát venni – mondta a Demokrata.hu-nak Erik.

Dánieltől megtudtuk, hogy voltaképp egy bankkártya méretű pendrive-ot kell elképzelni, ami azonban a vállalati igényekhez alkalmazkodva annál okosabb. Például nem lehet rajta zsebben üzleti titkokat kicsempészni, a szervertől bizonyos távolságon túl ugyanis eltűnnek róla az információk. Ezt két olyan úgynevezett cryptochip biztosítja, amit katonai szintű biztonsági rendszerekben használnak. Ez feltörhetetlen, legalábbis paraméterei miatt beletelne néhány millió évbe, míg illetéktelenek kihámozzák belőle az információt.

– A kártya akár a céges belépőkártyát is helyettesítheti, de számos más, a munkavégzéshez szükséges információ tárolható rajta, és feltételezve, hogy ma már mindenkinek van odahaza laptopja, az otthoni munkavégzést is megkönnyíti, illetve olcsóbbá teszi a munkáltató számára, mivel nem kell minden alkalmazottnak külön laptopot biztosítani – sorolta a remélt előnyöket Dániel.

A fiatalok a közeljövőben tárgyalnak a Mastercarddal, reményeik szerint ennek eredményeként a kártya méretű számítógéphez bankszámlák is hozzárendelhetők lesznek majd, így a vállalati tranzakciókat is könnyen, gyorsan elvégezhetik vele.

Korábban írtuk