Fotó: koronavirus.gov.hu
Hirdetés

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 810 781-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 30 046-ra. A gyógyultak száma 769 777.

Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 10 958.

Hatósági házi karanténban 879-en vannak, a mintavételek száma 6 467 683.

Közölték: a koronavírus delta variánsa több európai országban és már Magyarországon is terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az tegye meg.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma

Az időseknek, a krónikus és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás – írták.

Kiemelték: Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltást, amelyre az interneten lehet időpontot foglalni vagy a háziorvosnál is kérhető.

Hozzátették, 166 ezren már fel is vették a harmadik oltást.

Kiemelték, Magyarország az elsők között ért a 12 év felettiek oltásához, a szülők június óta tudnak regisztrálni. A 12-17 éves korosztályban eddig mintegy 200 ezren regisztráltak oltásra és 162 ezren (81 százalék) már fel is vették azt. 

Korábban írtuk

Az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának. Emellett augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. napokon az iskolákban is lesz oltási akció – tették hozzá.

A szülők az iskolától kapnak tájékoztatást, és augusztus 25-ig az iskolának vissza kell jelezniük, hogy kérik vagy nem kérik a gyermeküknek az oltást. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával – jelezték a közleményben.

Magyarország biztosítja az oltás lehetőségét a közös határok mentén élőknek is, tovább növelve ezzel a járvány elleni védettséget – tudatták.

Emlékeztettek arra, hogy még tart a nemzeti konzultáció, amellyel a kormány kikéri az emberek véleményét a járvány utáni életet, a többi között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A konzultációs kérdőív online is kitölthető.

Az Európai Unión belüli utazásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás – írták. Azoknak, akik unión belüli utazást terveznek, érdemes letölteniük vagy az eeszt lakossági portálra belépve kinyomtatniuk az uniós Covid-igazolást.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (145 029) és Pest megyében (112 444) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 836), Győr-Moson-Sopron (44 573) és Hajdú-Bihar megye (42 696). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 811 fertőzöttel.