A Kovács Gergely vezette Magyar Kétfarkú Kutya Párt a vasárnapi országgyűlési választáson 3,28 százalékot ért el, amivel ugyan frakciót nem alapíthat, de az alapítványával együtt bőven százmillió forint feletti költségvetési támogatásból élhet – írja a lap.

Hirdetés

A párt négy éve, a 2018-as választáson 1,73 százalékot ért el, amivel egyfelől mentesült a kampánytámogatások visszafizetése alól, másrészt évente mintegy 67 millió forintból gazdálkodhatott – emlékeztet a cikk.  

Ugyancsak 2018-ban a Momentum Mozgalom 3,06 százalékot kapott, ami csak kevéssel marad el a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vasárnapi eredményétől. Ezzel az alig több mint három százalékkal a Momentum 44,5, míg alapítványa 74,2 millió forintnyi költségvetési támogatásban részesült tavaly.

A pártoknak és alapítványaiknak járó támogatásról a költségvetési törvényjavaslat alapján dönt minden évben az Országgyűlés. 2022-ban például, a 2021-es költségvetési törvényjavaslat alapján, a pártok és alapítványaik 5,78 milliárd forintból gazdálkodhattak. Hogy a vasárnap tartott ország­gyűlési választás után az egyszázalékos eredményt meghaladó pártok mekkora összegből gazdálkodhatnak pontosan, hamarosan egy erre vonatkozó rendeletből derül majd ki – ismerteti a Magyar Nemzet.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk