„A mai napon a Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum által hirdetett dudálós eseményen olyan dolog történt, amely egy normálisan működő demokráciában elképzelhetetlen” – ezzel a drámai felütéssel kezdi panaszáradatát az LMP egykori miniszterelnök-jelöltje, jelenleg független országgyűlési képviselő, ügyeletes drámakirálynő Szél Bernadett és a zoknikirály Hadházy Ákos.

Hirdetés

„A Clark Ádám téren békésen közlekedő, politikai nemtetszésüket dudálva kifejező tömeget sorra kezdték igazoltatni a rendőrök, majd pedig több autós – köztük Szél Bernadett – ellen szabálysértési eljárást indítottak »indokolatlan hangjelzés elkövetése« miatt”

– idézi fel a szörnyű traumát Szél Bernadett és harcostársa, Hadházy Ákos.

„A Momentum, Szél és Hadházy szerint a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet, a békésen dudálás (sic!) – a forgalom akadályozása nélkül – pedig egyértelműen ennek minősül” – védik idétlenkedő akciójukat. „Csak azért, mert Orbán Viktornak nem tetszik, hogy az emberek látják, hogy valóban mit is csinál, vagy éppen mit nem csinál »járvány elleni védekezés« címén, és ennek hangot is adnak, nem akadályozhatja meg őket alkotmányos jogaikban, még járvány idején sem!” – toporzékolnak tovább.

Mindenki mellett kiállunk, aki ma az eseményen részt vett és aki ellen a szabad véleménynyilvánítás miatt szabálysértési eljárást indítottak! Azoknak, akiknek emiatt bíróság elé kell állniuk, minden szükséges jogi támogatást biztosítani fogunk. Az ezzel kapcsolatos bejelentéseket a hello@momentum.hu e-mail címen várjuk – írja a két lánglelkű független.

„Orbán Viktor minden eszközt bevet, hogy elhallgattasson minket. Nem hagyjuk magunkat, és folytatjuk a tiltakozást! Nem rettenünk meg semmifajta eljárástól, és továbbra is hallatni fogjuk a hangunkat a magyarokért!” – verik a mellüket záró akkordként. 

Gepostet von Szél Bernadett am Montag, 27. April 2020