Axióma Központ néven keresztény agytrösztté alakult az eddigi médiaműhely, amely leginkább a közösségi média felületeire készített, rövid ismeretterjesztő videóinak köszönhetően vált népszerűvé – jelentették be a szervezet vezetői a Lónyay-Hatvany Villában megtartott konferencián kedden, Sophia Kuby, az ADF (Alliance Defending Freedom) International keresztény jogvédő szervezet képviselőjének jelenlétében.

Hirdetés

„Szellemi forrás és erőközpont kívánunk lenni minden keresztény közösség számára”

– mondta köszöntő beszédében Földi-Kovács Andrea, az Axióma igazgatója.

Az ADF stratégiai kapcsolatokért és képzésekért felelős igazgatója angol nyelvű előadásában kitért arra, mi a mai világban a keresztények és a keresztény agytrösztök feladata. Ezzel kapcsolatban felidézte Máté evangéliumának azon részét, mikor Jézus úgy szól tanítványaihoz:

„Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízetlenné válik, mivel sózzák meg? Semmire sem jó többé, mint hogy kidobják, és eltapossák az emberek.”

Sophia Kuby rámutatott, a sót abban az időben elsősorban arra használták, hogy tartósítsák az ételeket. Jézus szavainak jelentése tehát az, hogy a sóhoz hasonlatosan kell megvédeniük a keresztényeknek a világot a romlástól – írja a hirado.hu.

Korábban írtuk

Giró-Szász Áron, az Axióma elnöke beszédében úgy fogalmazott, az utilitarizmus, vagy más megközelítésből, az emotivizmus, ami annyit tesz, hogy „amit érzek, és amire vágyok, az szükségképpen jó”, szelleme eluralkodott a világban. Az említett eszmék pedig ellenségesen viszonyulnak a kereszténységhez, az ugyanis nem az egyének élvezet szerzési autonómiájában látja az élet célját.

„Fontos kimondani nyíltan: az emberi vágyak nem jogébresztő hatásúak. Egy személyes vágy önmagában, akármilyen erős érzelmi töltöttséggel is rendelkezik, nem ébreszt jogot semmire”

– hangoztatta. Mint mondta, a szexuális forradalom példának okáért valójában senkit nem szabadított fel, a kutatások szerint ugyanis soha nem voltak ennyire magányosak és boldogtalanok az emberek.

Giró-Szász Áron rámutatott, hogy a befolyásnak hét „hegye” van: a család, a vallás, a kormányzat, az üzlet, a művészet és szórakoztatás, az oktatás valamint a média. Elárulta, azt szeretnék, ha az Axióma mindegyik említett hegyen jelen tudna lenni, ezért, mint agytröszt olyan kutatásokat fognak folytatni, melyekkel a magyar közéleti párbeszédet kívánják gazdagítani, és olyan biblikus értékekből építkező gondolati és közpolitikai tematikákat vázolni, amelyekkel kapcsolatban ma hiányt látnak.