Szerdán volt a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitája az Országgyűlésben. A Fidesz szerint minden magyar képviselőnek vissza kellett volna utasítania a jelentést, az ellenzéki képviselők azonban úgy látják, hogy éppen a parlamenti többséggel szemben kell megvédeni a magyarok jogait. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a magyar érdeket teljesen világosan és jól érthetően megfogalmazták a magyar polgárok.

Fotó: MTI/Varga György

Fotó: MTI/Varga György

Deutsch Tamás kiemelte: a 2018-as parlamenti választásokon – sok más országhoz hasonlóan – Magyarországon is a bevándorlás kérdése volt napirenden. A magyar polgárok világossá tették, nem akarják, hogy Magyarország bevándorló országgá váljon.

Innentől kezdve a magyar polgárok által kifejtett akaratot képviselők a magyar érdeket képviselik, akik ezzel szemben foglalnak állást, azok szembefordulnak a magyarok akaratával és a saját hazájukkal – fogalmazott. 

Hozzátette, nagyon egyszerű, a polgárok akaratnyilvánítása alapján eldönthető kérdés, hogy ki az, aki hazafi módjára viselkedik.

„Bárki bármit mond, a magyar álláspont képviselete a tömeges Európába özönlő bevándorlóhullám elutasítása, Magyarország megvédése” – jelentette ki.

Tóth Kriszta azon kérdésére, szerinte hazaárulók-e azok az ellenzéki európai parlamenti képviselők, akik megszavazták a Sargentini-jelentést, Deutsch Tamás úgy fogalmazott: tartalmilag egyetért, a véleménye viszont súlyosabb és sokkal többről van szó, mint hazaárulásról. 

Szerinte nem kell tippelgetni, a magyar polgároknak mi a véleménye, hiszen a jogállam és a demokrácia legalapvetőbb intézményén keresztül már elmondták, mit akarnak és várnak el, ennek az elvárásnak a képviselete pedig a magyar európai parlamenti képviselők kötelessége. 

„Ezzel az állásponttal szembefordultak a baloldali, liberális és zöld képviselők, és az LMP-s és jobbikos képviselők is sunnyogtak” – emlékeztetett.