A Várkert Bazár, a Széll Kálmán tér felújítása, Demszky Gábor örökségeként a problémás négyes metró beruházás befejezése vagy a hármas metró felújítása, a szelektív hulladékgyűjtés budapesti bevezetése, a dunai, menetrend szerinti BKK- hajószolgáltatás elindítása, a város kimenekítése a csődhelyzetből, majd 200 milliárdos tartalék ráhagyásra az utódokra, Karácsony Gergelyékre, akik eltapsolták – többek között ezekben a hatalmas projektekben vett részt Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettesként Tarlós István főpolgármester mellett, és olyan tapasztalatokat szerzett, amelyekkel megállhatja a helyét a főváros élén.

Hirdetés

A Metropol írta meg, hogy Szentkirályi Alexandra már egészen fiatalon érdeklődött a fővárosi politika iránt, először Tarlós István 2006-os főpolgármesteri kampányából vette ki a részét, akkor Demszky Gábor ellen. Már a kampányban kitett magáért, máig megőrzött higgadt, racionális gondolkodásával és tettrekészségével hamar kitűnt a fiatalok közül. A Demszky elleni kampányvereség nem szegte kedvét, sőt. Folytatta a munkát, így a fővárosi politika színpadára végül 2010-ben léphetett fel, amikor a következő sikeres választási kampányt követően képviselő lett a fővárosi önkormányzat Fidesz-frakciójában.

A portál beszámolója szerint ezt követően Szentkirályi Alexandra több szakterületen is tapasztalatot szerzett, 2011-től 2014-ig a BKK Közút Zrt. felügyelőbizottságának volt elnöke, 2010–2012 között pedig a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft., továbbá a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. felügyelőbizottsági tagja is volt. A ciklust követően, 2014-ben, miután Tarlós óriási fölénnyel újrázott, Szentkirályi minden idők legfiatalabb főpolgármester-helyettese lett, kulturális, oktatási, szociál- és ifjúságpolitikai, sport-, környezetvédelmi, turisztikai és arculati feladatokat ellátva. 

Itt is megállta a helyét, hiszen kreatív, nyitott személyiségének és problémamegoldó képességének köszönhetően szívesen fogadták a nevezett területeken dolgozó fővárosi cégek vagy akár színházak vezetői is.

Korábban írtuk

Munkássága idején újult meg a főváros és/vagy a kormány együttműködéséből a többi között a II. János Pál pápa tér, a margitszigeti zenélő kút és kisállatkert, valamint a városligeti műjégpálya és épületegyüttes rekonstrukciója, illetve a budapesti kerékpáros közösségi közlekedési rendszer kialakítása is erre az időszakra datálódik, számos játszótér és kirándulóhely kialakítása és felújítása mellett.

Tarlós István elismerően nyilatkozott róla, mint a Hirado.hu-nak mondta, ő is Szentkirályit javasolta jelöltnek, hozzátéve: volt helyettesének reális esélye van a győzelemre.

Szentkirályi Alexandrának van a legjobb rálátása az önkormányzat spektrumának egészére, ismeri a várost, erős lobbierővel rendelkezik, jól kommunikál. Neki van egyedül egyaránt önkormányzati, fővárosi és kormánykörnyezetből származó tapasztalata

– mondta Tarlós István.

A teljes cikk IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján érhető el.