Fotó: Metropol
Hirdetés

Budapesten megdöbbentő állapotok uralkodnak a villamospályákon. Mint a Metropol írta, több helyen szinte teljesen szét van rohadva a villamossín, a pályavonalak el vannak kopva, a sínpárokat tartó beton több helyen elkopott, széttöredezett. Több olyan helyszín is van, ahol a villamossíneket rögzítő csavarok is hiányoztak, míg a sínt szemmel jól látható módon emésztette fel a korrózió.

Fotó: Metropol

A hírportál beszámolója szerint a sínek közötti úgynevezett dilatációs távolság, amely a hőmérsékleti viszonyok miatt alapvetően ugyan szükséges lenne, veszélyes mértékben meg van nőve, szinte hiányzik a sín egy része. Ennek a távolságnak ideális esetben néhány milliméternek, de maximum egy centiméternek kellene lennie városi villamossínek esetében, de ahogy a képeken látható, van ahol ez a távolság a duplájára is megnőtt.

Fotó: Metropol

Már szinte nem is dilatációs távolságról kellene beszélni, hanem a sín hiányáról. A meglévő villamospályák karbantartásával pedig sem a BKV üzleti terve, sem a fővárosi önkormányzat költségvetése nem foglalkozik vele kiemelten, miközben már balesetveszélyes helyzeteket is előidézhet a sínek felháborító állapota.

Fotó: Metropol

A Magyar Nemzet emlékeztet, hiába a Karácsony Gergely emlegette súlyos pénzhiány, a BKK és a BKV felsővezetői között összesen 65 millió forint prémiumot osztott szét a balliberális városvezetés. Eközben a Karácsony vezette Fővárosi Önkormányzat alá tartozó BKV mindössze harmincmillió forintot szánt idén a 4-es, 6-os villamosok pályájának karbantartására, mint Budapest egyik legforgalmasabb tömegközlekedési útvonalára, amely budapestiek százezreit szállítja.

Fotó: Metropol

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

A Metropol beszámolóját ITT érhetik el.

Korábban írtuk