Hirdetés

Magyarország békét szeretne. Ezért dolgozunk, ezért tárgyalok az orosz és az ukrán kormányok képviselőivel arról, hogy kezdjenek közvetlen megbeszéléseket Budapesten. Ebben fogom kérni az ENSZ vezetőinek segítségét ma itt, New Yorkban is – írta Facebook-oldalán Magyarország külügyminisztere.

Sajnálattal és megütközéssel látom közben, hogy a nemzetközi politika és a nemzetközi sajtó egyes képviselői nem átallanak álhíreket gyártani és hazudozni. Nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet, hogy miközben háború van, emberek halnak meg, egyesek fake news gyárakat üzemeltetnek – hangsúlyozta.

Most azt hazudják, hogy Magyarország blokkolja az Oroszországgal szembeni szankciók egy részét, például a SWIFT rendszerrel kapcsolatban. Legyen már világos: EZ NEM IGAZ! Soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólaltunk fel, nem blokkoltunk és nem is blokkolunk semmit – húzta alá.

A fake news terjesztői, legyenek bármilyen nemzetiségűek, szégyelljék magukat!!! – írta a miniszter.

FAKE NEWS, hogy Magyarország maradt az egyetlen uniós tagállam, amely ellenzi Oroszország kizárását a SWIFT-rendszerből – tette világossá Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára is a Facebook-oldalán.

Magyarország 100 százalékban kiáll a közös uniós erőfeszítések mellett. Nem teszünk kevesebbet, mint amit az EU álláspontja megkövetel. Nem Magyarországtól függ, hogy többet tegyenek – írta Kovács Zoltán. 

Korábban írtuk