A közlemény szerint „az egyházi vezetők fontosnak tartják, hogy a karácsonyi áldás és a szentírás is eljusson azon hívőkhöz, akik az elkövetett bűncselekményük miatt szeretteiktől, családjuktól távol töltik az ünnepeket”.

Hirdetés

A büntetés-végrehajtási szervezet az ünnepi időszakban „számtalan programmal, csoportfoglalkozással, filmvetítéssel, előadással, jóvátételi felajánlással és egyéb, karácsonyhoz kapcsolódó eseménnyel biztosítja”, hogy a fogvatartottak közelebb kerüljenek a karácsonyi ünnepkörhöz.

Ilyenkor a reintegrációs tisztek, a felügyelők, a börtönpszichológusok és börtönlelkészek munkájára a szokásosnál nagyobb hangsúly helyeződik. „Ezekben a napokban kiemelt figyelemmel segítik az ünnepi időszakot nehezebben viselő fogvatartottakat, ezzel nem csak őket támogatják, de biztosítják a börtönök rendjét is, hiszen a büntetés-végrehajtás fő feladata ekkor is a biztonságos őrzés fenntartása” – fogalmaztak.

Kitértek arra, hogy „karácsonykor kivétel nélkül minden elítélt asztalára ünnepi menü kerül”, a börtönök is ünnepi díszt kapnak, és lehetővé teszik, hogy „mindazok, akik a videó-hívás alapú kapcsolattartási lehetőséggel élve felhívják hozzátartozóikat, a beszélgetés során egy kis bepillantást nyerhetnek az otthoni környezetbe – olvasható a BvOP közleményében.

Korábban írtuk