Korózs Lajos és Komjáthi Imre sajtótájékoztatója, Parlament előtt a rabszolgatörvény.

Gepostet von MSZP am Dienstag, 3. Dezember 2019
Hirdetés

Korózs Lajos egy budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a parlament keddi ülésén hosszasan érvelt az úgynevezett „rabszolgatörvény” eltörlése és a rendezett munkaügyi kapcsolatok törvénybe foglalása mellett, de a fideszes többség elutasította az indítványait.

A kormánypárti politikusok háromszor tagadták meg a munkavállalókat – jelentette ki. Először, amikor kihirdették a „rabszolgatörvényt”, másodszor, amikor a parlamenti vitában a jogszabály eltörlése ellen szólaltak fel, harmadszor pedig amikor leszavazták a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló előterjesztést – fogalmazott az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke.

A képviselő azt mondta, hogy egyik szeme sír, de a másik nevet, mert az Országgyűlés tárgysorozatba vette az éghajlatváltozási vészhelyzetből fakadó feladatokról szóló összellenzéki határozati javaslatot.

A sajtótájékoztatón Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke közölte: a rendezet munkaügyi kapcsolatokról szóló előterjesztés arról szól, hogy a kormány stratégiai partnereinek be kell tartaniuk a dolgozókat védő törvényeket.

A politikus hangsúlyozta, az MSZP továbbra is támogatja a szakszervezetek törekvéseit és minden parlamenti és parlamenten kívüli eszközt megragad annak érdekében, hogy a munkavállalók jogai ne sérüljenek.

Komjáthi Imrét más témában kérdezték arról, hogy vizsgálták-e Gajda Péter kispesti szocialista polgármester érintettségét a Lackner-ügyben. Az alelnök azt a véleményét hangsúlyozta, hogy miután Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő már nem a szocialista párt tagja, ezért innen kezdve a nyomozó hatóságok feladata egy esetleges eljárás lefolytatása. Hozzátette, az MSZP-nek nincsen olyan gyanúja, hogy Gajda Péter „sáros lenne”.

Kérdezték arról is, hogy a hétfői havazás megbénította a MÁV-ot. Válaszában úgy fogalmazott: a vasúttársaságnál hasonló a helyzet, mint minden más olyan cégnél, amelynek egy „politikai komisszár” áll az élén, aki nem ért a feladatához. Olyan vezető kell a MÁV élére, aki ért ahhoz, amit csinál és aki jó fizetéssel ott tartja a szakembereket – érvelt.

Fidesz: A szocialisták már egy éve is hazudtak

A szocialisták már egy éve is hazudtak A munka törvénykönyvéről, és csak politikai kampányakciókhoz használták fel – reagált Korózs Lajos és Komjáthi Imre (MSZP) sajtótájékoztatójára a Fidesz.

Azok beszélnek már megint a munkavállalókról, akik kormányzásuk alatt egymillió magyar embert tettek munkanélkülivé, agyonadóztatták a béreket és megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták a dolgozókat – írják.

A szocialisták és a többi ellenzéki párt az elmúlt években sem támogatott semmilyen, a magyar dolgozókat segítő adócsökkentést. Az elmúlt egy évben teljesen világossá vált, hogy A munka törvénykönyvének módosítása semmi olyan negatív hatással nem járt, mint amivel az ellenzék már akkor is ijesztgetett. A túlmunka vállalása önkéntes, a törvény védi a munkásokat, és lehetővé teszi, hogy aki akar, többet dolgozhasson, és többet kereshessen – áll a közleményben.

A szocialisták és az összes ellenzéki párt már egy éve is hazudtak a törvényről, és csak politikai kampányakciókhoz használták fel, és most is ugyanezt tervezik – zárul a párt reagálása.