Hirdetés

Arról beszélt: városában tudják, milyen az, amikor a szuverenitás kerül veszélybe, hiszen, ha a nagyhatalmakon múlik, Sopron ma nem lenne magyar város. Mi azonban nem hagytuk, hogy a fejünk felett döntsenek a mi sorsunkról – emlékeztetett.

„A leghűségesebb város polgármestereként egy évszázad távlatában is bátran mondhatom, hogy büszkék vagyunk rá, hogy magyarok maradtunk” – fogalmazott.

Úgy folytatta: a soproni emberekkel és a magyar kormánnyal együtt, „közösen bizony nagy dolgokra vagyunk képesek”; különösen így van ez egy olyan nehéz időszakban, amikor Brüsszeltől már senki nem a megoldást, jóval inkább a hallgatást várja.

A politikus hangsúlyozta: a baloldali kormányok és városvezetés idején Sopron nem előre, hanem hátra ment. A példátlan fejlődés korszaka a 2010-et követő adósságkonszolidáció után indult el.

Korábban írtuk

Célnak azt nevezte, hogy a kihívások ellenére töretlen maradjon a fejlődés, és „a város a következő száz évben is a hazához való hűséget és a haza melletti önzetlen kiállást jelentse minden magyar ember számára”.