Fotó: index.hu/Ministère de la Défense Nationale du Tchad
Hirdetés

A honvédelmi miniszter kabinetjének tagjaként a csádi katonai misszió előkészítésében vesz részt Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár. Ez Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön az Indexen megjelent interjúból derült ki. A tárcavezetőtől annak apropóján, hogy a miniszterelnök fiának halálhírét keltik a közösségi médiában, azt tudakolták tőle, hogyan kezeli ezt a helyzetet a honvédség, különös tekintettel arra, hogy Orbán Gáspár hivatásos katonatiszt, és lehet-e azt tudni, hogy most hol, milyen rendfokozatban szolgál.

Orbán Gáspár katonatiszt, méghozzá egy kiválóan képzett, az egyesült királyságbeli sandhursti akadémián is képesítést szerzett magyar katonatiszt. Oda megy, ahová a parancs szerint mennie kell. Én rendeltem ki összekötő tisztnek. Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít. Magyarországon a katonák parancsot teljesítenek. Speciális képzettsége, jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve. A százados úr kiváló egészségnek örvend

− válaszolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Az Index időközben felfedezett egy január 13-ai cikket a tribuneechos.com nevű portálon, ami arról szól, hogy Csádban Dago Yacoub, a fegyveres erők minisztere magyar delegációt fogadott. A felek a Csád és Magyarország közötti katonai együttműködés kérdéseiről tárgyaltak, különös tekintettel a kiképzésre, a fegyverkezésre és a tapasztalatcserére. A képen civil ruhában a magyar tárgyalódelegáció tagjaként Orbán Gáspár látható.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Indexen olvashatnak.

Korábban írtuk