Tatabányán is igen sikeres a Szociális Népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtés. Az első 48 órában ötezerötszázan támogatták a városban az akciót.

Schmidt Csaba, a Szövetség városi elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik aláírásukkal, hozzájárultak ahhoz, hogy az emberek a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről szóló népszavazáson demokratikus körülmények között dönthessenek az ország jövőjét érintő kérdésekről.

A szervezőket is meglepte a tatabányaiak érdeklődése – folytatta Bereznai Csaba választókerületi titkár. – Volt, hogy a Fidesz iroda előtt, az utcán kígyózott az aláírni szándékozók sora, s a lakásokban is többnyire szívesen fogadták a száznál is több önkéntesünk bekopogtatását. Október 24-től – az adatvédelmi biztos által jogszerűnek nyilvánított módon – folytatjuk az aláírások gyűjtését, melynek során továbbra is számítunk önkénteseink segítségére és a tatabányaiak támogatására. A város számos pontján standokat állítunk fel, s a Komáromi úti irodánkban 9-18 óráig várjuk a kezdeményezéshez csatlakozni kívánókat.