„Délután negyed kettő körül, és azután még több alkalommal a szokásos terhelés nagyjából 20-szorosa érkezett lapunk szervereire, az ismeretlenek megpróbálták a címlapunkat is túlterhelni. Informatikus kollégáink mostanra elhárították a fennakadásokat” – írta csütörtökön a baloldali Telex, hozzátéve, ezzel szinte egy időben a 444.hu szervereit is támadás érte, de a momentum.hu sem volt elérhető.

Hirdetés

Mint ismert, a 444 volt az a médium, ami a Városháza-botrány során kiszivárgott hangfelvételeken is szerepelt. A Bajnai Gordon által harcostársának nevezett Gansperger Gyula baloldali üzletember így beszélt róluk:

„Ugye, kik ezek az erők? Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így, a másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, ha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon, most a szónak nem a rossz értelmében véve, hanem ő az a volt miniszter, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel. […] Te megnyitod a Magyar Narancs mérlegét, oda valahonnan jön a pénz, meg a Magyar Jeti Zrt., ami a 444 kiadója – mondta Gansperger, majd Uj Péterrel, a 444 főszerkesztőjével kapcsolatban hozzátette: – Ő a Sorosnál van, meg a Veres Tibinél, a wallisosnál. […] De a Gordon is nagyon jóban van az Uj Péterrel.

Visszatérve a támadásra: ahogy arról beszámoltunk, hétfőn több internetes oldalt, így jobboldali portálokat hekkeltek meg. Ezt akkor több baloldali sajtóorgánum kárörvendően tálalta. A csütörtöki események után azonban egyre világosabb, hogy valakik a káosz látszatát akarják kelteni a kampány hajrájában.

Ezt pedig a leghatározottabban el kell ítélni.

Korábban írtuk