Molnár Gyula, Újbuda MSZP-s polgármestere régmúlt időket idézve akarja ünnepeltetni saját magát november 11-én, a kerület napján. 3000 XI. kerületi gyermeket vezényeltet ki a Lágymányosi öbölbe – áll a Fidelitas közleményében.

Az öböl-panama ügyében a rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz. Az újságírók elől hetek óta bujkáló Molnár Gyula pedig a gyerekek énekszavával akarja elkendőzni a milliárdos vagyon elherdálását. A polgármester ezzel végképp átlépte a jó ízlés határát.

A Fidelitas szánalmasnak tartja a propaganda-hadjáratot és a polgármester igyekezetét a bűnügy palástolására. Felháborítónak találjuk, hogy ehhez az iskolás gyerekeket használja eszközül, akiket ingyen pogácsával és ingyen esőkabáttal csábít a rendezvényre.

Különösen veszélyes, hogy Molnár Gyula ezt az eseményt a résztvevők szíve mélyére kívánja bevésni, hogy rá, mint a jóságos-pogácsás szoci polgármesterre jótevőként emlékezzenek évek múlva is.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az önkormányzatnak, mint intézményfenntartónak nincs joga arra kötelezni a szülőket, hogy gyermekük bármilyen propaganda-rendezvényen részt vegyen. A szülők maguk döntik el, engedik-e, hogy Molnár Gyula részesévé tegye gyermeküket ennek a politikai játszmának – zárul a közlemény.

(bp.fidelitas.hu)