Fotó: MTI/Kovács Attila, archív
Hirdetés

A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek teljesen igaza van abban, hogy véget kell vetni a „börtönbiznisznek”.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: börtönben ülő bűnözők – köztük gyilkosok, gyermekgyilkosok, erőszaktevők, csalók vagy rablók – a dörzsölt ügyvédjeik és a Soros-hálózat segítségével elképesztő összegeket perelnek ki az államból a börtönkörülményekre hivatkozva.

Mára 12 ezer ilyen pert indítottak a magyar állam ellen közel tízmilliárd forintos kártérítési összegben – közölte a kereszténydemokrata képviselő, hangsúlyozva, hogy ez így nem mehet tovább.

Hozzátette, hogy „ezek a bűnözők és leginkább az ügyvédek és NGO-k a zsebüket tömik”, miközben a börtönkörülmények folyamatosan javulnak Magyarországon, több a férőhely, új börtönök épültek és épülnek most is. A bűnözőknek nem milliós jutalom, hanem büntetés jár – jelentette ki.

Nacsa Lőrinc közölte: a Fidesz-KDNP a parlamentben kész minden támogatást megadni a kormánynak ahhoz, hogy véget vessen a „börtönbiznisznek”.

A bűnözőknek nem milliós jutalom, hanem büntetés jár

A börtönben ülő bűnözők dörzsölt ügyvédjeik és a Soros-hálózat segítségével elképesztő összegeket perelnek ki az államból a börtönkörülményekre hivatkozva.A börtönbiznisznek véget kell vetni. A bűnözőknek nem milliós jutalom, hanem büntetés jár.

Gepostet von Fidesz am Mittwoch, 15. Januar 2020