Azonnali kérdésem a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Tordai Bence am Dienstag, 2. Juni 2020
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) arról kérdezte a miniszterelnököt, mikor változtat válságkezelési filozófiáján a kormány, amely szerinte a béke, az összetartás, az egyenlő méltóság elve mentén cselekvő „tisztességes, jóravaló humanisták” helyett a „korrupt, autoriter populisták” útját járja.

Az ellenzéki képviselő szerint ezt mutatja a jövő évi költségvetés is, amely forrásokat von el az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátásból. Hozzátette, a kormány a megosztásra, kirekesztésre játszik, a hétköznapokban velünk élő gyűlöletpolitikát folytatva.

Válaszában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kérdező által említett folyamatokra az eladósodott, gazdaságpolitikájukat szűk mezsgyére záró dél-európai államok és a 2002 és 2010 közötti kormányzás időszak példáját hozta fel.

Korábban írtuk

Arról beszélt: a magyar kormány által választott út egy „hazafias, patrióta gazdaságpolitika, ahol a nemzeti érdek a domináns”, majd egyetértését fejezte ki, hogy egy ilyen politikának az összefogásra kell alapulnia.

Viszonválaszában a kérdező annak a véleményének adott hangot: nem patrióta a magyar gazdaságpolitika, amely titkos paktumok alapján adósítja el és szolgáltatja ki a kínaiaknak és az oroszoknak az országot.

Erre a miniszter azt felelte, nem eladósítják, hanem erősítik az országot és annak energiabiztonságát, ráadásul az országgyűlés megszavazta ezeket a nemzetközi megállapodásokat.