Tordai Bence (Párbeszéd) szerint kevesebb halállal kellene szembenézni a járvány miatt, ha a kormány komolyan tette volna a feladatát, ha megfelelően felkészült volna, de már szeptember elején „elengedte” a vírust, akkor végeztek ugyanis utoljára megfelelő számú tesztet Magyarországon.

Hirdetés

A tesztelés, a kontaktkutatás, a karanténszabályok betartása nem állítaná le az országot, és ha nem rendeznének több tízezres sporteseményeket, szintén nem kellene ekkora esetszámmal szembenézni – értékelt. Legyen változás! – kérte.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette: a járvány az egész világon tombol, a kormány ezért számos intézkedést hozott. Kiterjesztette a maszkviselést, és lehetővé tette a szigorú fellépést azok ellen, akik nem tartják be a szabályokat. Sajnálatát fejezte ki, hogy szavazáskor az ellenzék nem támogatta ezen lépéseket.

A múlt héten sem szavazták meg a szigorítást célzó javaslatokat – tette hozzá.

Korábban írtuk

A gazdasági vonatkozásokról szólva közölte: Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a járvány elleni védekezésre egyáltalán nem költ, holott százmilliárdos tartaléka van a fővárosnak.

Szólt arról is, hogy Bécs városát az esti órákban terrortámadás rázta meg, vagyis a terror 70 kilométerre közelítette meg Magyarország határait. Emlékeztetett: az ellenzék folyamatosan sértegette azokat, akik kockázatot láttak a tömeges bevándorlásban.

Még nem késő, hogy változtassanak a politikájukon – jelentette ki.

Balogh Lajos Pacira emlékezünk, és a kormány tragikus járványkezeléséről beszélek napirend előtti felszólalásomban a parlamentben #Párbeszéd

Balogh Lajos Pacira emlékezünk, és a kormány tragikus járványkezeléséről beszélek napirend előtti felszólalásomban a parlamentben #Párbeszéd

Posted by Tordai Bence on Monday, November 2, 2020