Amikor 2010. május 31-én a későbbi tárcavezető, Navracsics Tibor besétált a Bajnai-kormány Miniszterelnöki Hivatalának épületébe, akkor a kancelláriát vezető Molnár Csaba irodájában mások mellett Tordai Csaba fogadta őt – derül ki a Heti Válasz által az eseményről készített videóból (4:18-tól látható a szóban forgó részlet).

Hirdetés

A jogász végzettségű Tordai jelenleg Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, és a főpolgármester körül kirobbant mikroadományos botrány egyik főszereplője, ugyanis az ő irodájában hamisíthattak meg több, az adománygyűjtés körülményeiről szóló jegyzőkönyvet.

Tordairól bár köztudott, hogy főosztályvezetői, államtitkári pozíciókat viselt a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokban, ám egy olyan kényes tárgyalásban való részvétel, mint amilyen a minisztériumok átadás-átvételének a folyamata, azt felételezi, hogy Tordai a legbelső bizalmi kör tagja a baloldalon.

Tordai politikai karrierje a 2010-es években inkább lefelé ívelt, 2019-től azonban Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója lett. Bajnai Gordon a Városháza-gate botránya során az egyik hangfelvételen azt mondta beszélgetőtársainak Tordairól, hogy ő ajánlotta be Karácsonyhoz, illetve azt is hangsúlyozta, hogy „két ember üzemelteti ma a fővárost, Tordai Csaba az egyik”. (Érdekesség, hogy a Bajnai által említett két ember közül a másik is a Heti Válasz 2010-es videójában szerepel, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a felvételeken Kiss Péter MSZP-s miniszter jobbkezeként bukkant fel.)

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.