Fotó: Varga Mihály, Facebook (szerk.)
Hirdetés

„Az a szokatlan helyzet van, hogy egy képviselő akadályoz egy másik képviselőt abban, hogy a helyére visszamenjen. Ez történt az előbb” – mondta Varga Mihály.

„Tordai Bence képviselő úr akadályozott abban, hogy visszajöhessek a helyemre és ide leülhessek. Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy közben képrögzítő eszközt is használt.”

A miniszterelnök-helyettes arra kérte Latorcai Jánost, hogy a házbizottsággal ezt tárgyaltassa meg és vizsgáltassa ki.

Varga Mihály ekképp zárta felszólalását: „Úgy gondolom, hogy mindennek van határa, a képviselő úr túllépett egy olyan határt, ami szerintem nem helyes. Egymás munkáját a szavazásban, a vitában, a beszédekben való részvételt nem szabad és nem lehet szerintem akadályozni.”

Ezután Tordai Bence kapott szót. A nullaszázalékos támogatottságú Párbeszéd képviselője azonban nem az ügyrendben szólalt meg, ezért Latorcai János csakhamar kikapcsolta a mikrofonját.

Korábban írtuk

„Miniszter úrnak a kijelentésével szemben a legkevésbé sem akartam akadályozni a munkáját, éppen abban segíteném a munkáját, hogy elláthassa azt a feladatot, amit vállalt, a II–III. kerületi lakók képviseletét, egy előterjesztőként való csatlakozás törvényjavaslat…” – mondta az ellenzéki politikus, aki a szivárványkoalíció egyik lehetséges jelöltje a budapesti, II–III. kerületi választókerületben 2022-ben.

Latorcai János Tordainak: hagyja a miniszter urat szabadon elvonulni!

Tordai Bence nem tudta befejezni a felszólalását, mert az ülést vezető KDNP-s elnök kikapcsolta a mikrofonját, amiért ő annak ellenére nem az ügyrendben szólalt fel, hogy Latorcai János ezt nyomatékosan kérte a szó megadásakor.

„Ne haragudjon, ön személyes érintettség címén kérte a szót, erre tudtam adni önnek lehetőséget. Ön elkezdte, de nem azt tette. Arra kérem most is, hagyja a miniszter urat szabadon elvonulni, mert a folyosón is vonatkoznak ránk az országgyűlési képviselőkre vonatkozó szabályok” – mondta Latorcai János.

Varga Mihály a Facebookon reagált

A miniszterelnök-helyettes reagált a provokációra: „Tordai próbálkozik mutatványokkal, álhírekkel, múltkor a telefonjával ugrott elém, hátha mondok valami karcosat (fotó mellékelve). A telefont egy héttel ezelőtt már a zsebébe dugta, és miközben egy kollégámmal beszélgetni próbáltam, amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott, provokált. Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát. Mit mondjak? Sajnálom szegényt…” – írta a Facebookon.

Tordai… Tudják, ő az a képviselő, aki politikusként még semmi hasznosat nem tett, kivéve a családjának, mivel a 2019-es…

Posted by Varga Mihály on Monday, March 1, 2021

Varga Mihály és Tordai Bence vitája itt nézhető meg, 3:36:11-től.

Frissítés: Tordai Bence is reagált. Facebook-posztjában azt írta, egy kezdeményezést szeretett volna csak aláíratni Varga Mihállyal.