Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) kifejtette: a parlament honlapja szerint a miniszterelnök az ülés elején beszámolt volna a kormány döntéseiről, még sincs jelen, ami érthető, hiszen nincs mire büszkének lennie.

Közölte: ha a kormányfő eljött volna, a szemére vetette volna, hogy nincs mozgástere a kormánynak, nem szuverén a kormány, mert nem tud mit kezdeni a megélhetési válsággal, gyenge a mezőgazdaság, a forint. Az energiaválságot sem képes enyhíteni, elmaradt a zöld fordulat – sorolta. Hozzáfűzte: az akkumulátorgyárak „eszement terjeszkedése” azt eredményezi majd, hogy nő az energiahiány, amelyet nem fognak tudni teljesíteni.

Hangsúlyozta: a kormány rossz politikája oda vezet, hogy nincs mozgástere, és az elhibázott politikának az emberek fizetik meg az árát. A kormányban nem, legfeljebb a jószerencsében bízhatunk – jelentette ki.

 Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: az ország mindent megtesz azért, hogy még egy ilyen rendkívüli helyzetben is helytálljon. A gazdasági növekedés jóval nagyobb, mint az uniós átlag, a foglalkoztatottság rekordon áll, a 13. havi nyugdíjat visszaadták, a rendkívüli helyzetben árstopokat vezettek be, fenntartják a rezsitámogatást – sorolta.

Korábban írtuk

Úgy vélte, az elmúlt hónapokban sokféle nehézséggel kellett megküzdeniük, de az ellenzéktől semmilyen segítséget nem kaptak, sőt az ellenzék sok olyan javaslatot tett, amelyek nem álltak Magyarország érdekében. „Ez egyenes következménye annak, hogy a baloldal dolláralapra helyezte a politikáját” – fogalmazott.

Közölte: azt a politikát, amelyet az egész baloldal képviselt az elmúlt hónapokban, nem kérte senki Magyarországon. „Lehet, hogy másoknak ez az érdeke”, azonban „hazánknak nem ez az érdeke” – mondta. Hozzáfűzte: amíg ezen a politikán nem változtatnak, addig a választásoknak is ugyanaz lesz az eredménye, mint tavaly áprilisban.