Toroczkai László (Mi Hazánk) úgy fogalmazott: megroppant Magyarországon a szubjektív biztonságérzet. A budapesti utcai támogatásoknál szerinte nem pusztán gyűlöletbűncselekmény, hanem terrorizmus is megjelent, ez pedig felveti az Alkotmányvédelmi Hivatal és a titkosszolgálatok felelősségét is. Legalább 15, köztük több külföldi elkövetőről tudni, és közölük sokakat nem azonosítottak be.

Hirdetés

Ezzel szemben például az ásotthalmi mezőőröket bíróság elé állították, akik tanyákba betörő migránscsoportot állítottak meg.

Ezért azt kérdezte: a magyarok országa-e még Magyarország?

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy Magyarországon valakik az utcákon erőszakosan lépjenek fel, az antifa mozgalom ismert módszereivel próbáljanak félelmet gerjeszteni az utcán.

Korábban írtuk

Azonban azok a civilek és baloldali pártok, akik a Magyar Gárda ügyében hangosak voltak, most némán hallgatnak, sőt inkább jogvédő álláspontot vesznek fel – jegyezte meg.

Amikor a veszélyek korát éljük, pont arra nincs szükség, hogy Németországból, Olaszországból idejöjjenek paramilitáris csapatok, magyarokat toborozzanak maguk mellé, és Budapest utcáin verjenek meg embereket – jelentette ki.