A Demokratikus Koalíció (DK) botrányosnak tartja, hogy miközben a hatóságok nem engedélyezték a Recep Tayyip Erdogan ellen szervezett hétfői tüntetésüket, a török elnök melletti demonstrációt jóváhagyták.

Fotó: MTI

A DK szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján sajtóbeszámolókra hivatkozva azt mondta, hogy ugyanazon a helyszínen, ahol a DK számára megtiltották a tüntetést, Erdogan-párti törökök zavartalanul demonstrálhattak. Rónai Sándor úgy fogalmazott: nem hallják, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök most azon háborogna, hogy „a muszlimoknak több joguk van Európában, mint az európaiaknak”, vagy azon, hogy „már a gyülekezési jogot is iszlamizálták (.) Magyarországon”.

A politikus elmondta, hogy kedden törökül jelentettek be egy, a Magyar-Török Üzleti Fórum helyszínéül szolgáló hotel elé szervezett tüntetést a rendőrségen azt demonstrálandó, hogy a „Fidesz gyülekezési törvénye egy gumiszabály”, amit a hatalom a saját szája íze szerint alkalmazhat. Visszajelzést még nem kaptak.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője sem mulasztott el háborogni ez ügyben, ő mellékelte is a török nyelvű papírt: 

A DK Erdogan-elleni tüntetését betiltotta a rendőrség. Aztán estére kiderült, hogy ugyanott és ugyanakkor a törökök…

Gepostet von Dr. Molnár Csaba am Dienstag, 9. Oktober 2018