Tóth Bertalant választották az MSZP elnökének vasárnap a párt tisztújító kongresszusán. Mesterházy Attila volt elnöknek tehát nem sikerült a visszatérés – adta hírül az Index.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Tóth Bertalan a leadott érvényes szavazatok 54 százalékát, a másik induló, Mesterházy Attila korábbi pártelnök az érvényes szavazatok 46 százalékát kapta – jelentették be a kongresszuson.

A választmányi elnök: Kunhalmi Ágnes, aki egyedüli jelölt volt.

Elnökhelyettes: Szakács László, aki 51 százalékot kapott. Ellenfele, Ujhelyi István 49 százalékot. 

„Az elnök-helyettesi poszt egyik jelöltjeként magam is csatasorba jelentkezem, a következő időszakban ugyanis mindenkire szükség lesz a »fronton«” – írta pedig roppant elszántsággal Ujhelyi István vasárnap délelőtti közleményében. 

A három alelnök: Hegyi Gyula, Komjáthi Imre és Szanyi Tibor lett. Bangóné Borbély Ildikó volt még jelölt a poszton, de ő lett a negyedik.

Molnár Gyula és a teljes pártvezetés lemondása után az elmúlt hetekben öt politikus jelentkezett be az elnöki posztra. Aztán szép sorban léptek vissza a jelöltek: Szanyi Tibor és Bródy Gábor után csütörtökön Kunhalmi Ágnes is kiszállt a küzdelemből. Maradtak ketten: Mesterházy Attila és Tóth Bertalan.

Karácsony Gergely lelkesen gratulált

Gratulálok az MSZP új vezetésének. Folytatjuk a megkezdett közös munkát! – írta Facebook-oldalán a párt bukott miniszterelnök-jelöltje.

Gratulálok az MSZP új vezetésének. Folytatjuk a megkezdett közös munkát!

Gepostet von Karácsony Gergely am Sonntag, 17. Juni 2018