Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Úgy értékelt: ezzel egy gesztust kértek a miniszterelnöktől a több millió ellenzéki szavazó számára, akik nem bíznak a kormányban. Szerinte hazugság, hogy a veszélyhelyzet fenntartásához nem járult hozzá az ellenzék, hiszen erről a kormány dönt, nem pedig az Országgyűlés.

Igazunk volt, amikor azt mondtuk, hogy a kormányoldal nem a vírust, hanem az ellenzéki képviselőket akarja legyőzni – értékelt.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára valótlanságnak nevezte azt az ellenzéki érvet, miszerint teljhatalmat kapna a kormány. A határidőre vonatkozó ellenzéki javaslatra úgy reagált: még a járványügyi szakemberek sem tudják megmondani, meddig tarthat a járvány elleni küzdelem, és azt sem lehet garantálni, hogy a parlament döntésképességét fenn lehet tartani.

Felhívta a figyelmet arra: Karácsony Gerely főpolgármester is úgy döntött, hogy nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést, hanem rendeleti úton kormányoz. Ebben az esetben hol vannak az aggódó hangok? – tette fel a kérdést.

Azt üzente az ellenzéki képviselőknek: ha javaslataikkal, szavazataikkal támogatni akarják az emberéletek megmentését, akkor minden lehetőségük megvan erre, még nem késő, hogy „zárójelbe tegyék a tegnapi döntésüket”.