Kiszelly Zoltán az Origónak hangsúlyozta, a legtöbb felmérés azt mutatja, hogy a Fidesz továbbra is a legerősebb párt és továbbra is megnyerné a választásokat, ami azt jelenti, hogy a kormány válságkezelését az emberek többsége elfogadja.

Hirdetés

Az igazgató szerint ennek két oka van. Az egyik, hogy a kormány már bizonyított az elmúlt 12 év válságainak kezelése során, így 2010 után az országot lakossági megszorítások nélkül sikerült a baloldal által hátra hagyott adósságcsapdából kivezetni. A kormánypártok erősségének másik oka a baloldal által kínált háború- és szankciópárti alternatíva elutasítottsága.

Hozzátette: manapság a legfontosabb, amit Orbán Viktor miniszterelnök karácsony előtti nemzetközi sajtótájékoztatóján is megerősített, hogy hazánknak ki kell maradnia a háborúból, és a békét kell szorgalmaznia. A Századvég felmérése szerint a megkérdezettek 92 százaléka osztja a miniszterelnök álláspontját. Az igazgató kifejtette: ahogyan 2010 után a válságkezelés, úgy most a háborús szankciók kezelése is eddig jól megy, a többség által elfogadott. A kormány tehát ezt a válságot is jól kezeli.

Kiszelly Zoltán szerint ezzel szemben a baloldalon továbbra is támogatják a háborút, másrészt pedig a szankciókat is, ami a gazdasági helyzetet tovább nehezítené, így az emberek nem találják vonzónak a baloldal által kínált alternatívát.

Egyre kisebb az ellenzéki torta

Kiszelly Zoltán arról is beszélt, hogy az ellenzéki torta egyre kisebb, ugyanazt a tortát szeletelik újra, és ebben nyilván Gyurcsány Ferenc jár élen. Azzal, hogy átcsábítja a Demokratikus Koalícióba a többi párt karrieristáit, azzal saját pártja tortaszeletét növeli, a többiét pedig csökkenti.

A DK a többi kispárthoz képest aktívabb: árnyékkormányt és DK TV-t indítottak, napi Facebook-bejegyzésekkel borzolják a kedélyeket, amelyek nagyon durva, karcos, de mégis az ingerküszöböt elérő politikai kommunikációs üzenetek.

Az igazgató hangsúlyozta: azzal, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc a DK és a baloldal vezetője, hatalmi politikát folytat, ám ettől még a magát legeurópaibb pártként reklámozó DK is a háborút és az elhibázott brüsszeli szankciókat képviseli, ami nem javítja a baloldal és a DK esélyeit.

Az emberek békét akarnak

A baloldal a háborút és a szankciókat támogatja, amit a magyarok többsége nem, ezért alacsony a támogatottságuk, és ezt akarják a globalisták a guruló dollárokkal ellensúlyozni – szögezte le Kiszelly Zoltán.

Emlékeztetett: azért kap pénzt a baloldal, azért gurulnak feléjük a dollárok külföldről – először a bukott politikusokhoz, majd helyettük egyre inkább a dollármédiához –, hogy ezt a politikát népszerűsítsék Magyarországon.

A teljes cikket az Origo oldalán olvashatják.

Korábban írtuk