Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központ épületátadó rendezvényén arról beszélt, hogy lassan egy éve tart a huzavona Magyarország és az Európai Unió között.

Hirdetés

Az EU nem fizeti ki azokat a forrásokat, amelyek hazánknak járnának. Mindez annak ellenére történik, hogy még a mondvacsinált feletételeket is mind-mind teljesítette az ország. Ettől függetlenül az újabb folyósítások mégsem indultak el – fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence azt mondta, hogy az „alapító atyák” azért hozták létre az Európai Uniót, hogy a gazdasági együttműködések révén ne legyen több háború Európában.

Most viszont azt látjuk, ahelyett, hogy a kontinens fejlődésének motorja lenne, a háború motorja lett az EU. Magyarország az EU nettó befizetője, mert minden fizetési kötelezettségnek eleget tett, míg az EU nem tesz eleget a fizetési kötelezettségeinek – mondta.

A határmenti települések bebizonyították, hogy az uniós forrásokat akár országok közötti együttműködésben is fel lehet használni. A határokon átnyúló kapcsolatok az unió alapelvei közé tartoznak, csakúgy, mint a határok átjárhatósága. A határon átnyúló támogatások pedig azt kompenzálják, hogy a határmenti települések gazdasági, földrajzi adottságai általában periférikusak – fűzte hozzá Rétvári Bence.

A belügyminisztérium álamtitkára elmondta, hogy az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központtal két társadalmi igényre is reagáltak.

Korábban írtuk