Hirdetés

Valóságos kampányt indított a közösségi oldalán Karácsony Gergely helyettese, aki két hete mindennap ugyanazzal a fotóval tesz közzé bejegyzést, azt magyarázva, hogy tarthatatlanul olcsó a fővárosi vízdíj, az önkormányzat képtelen pótolni a közműcég veszteségét, ezért mindenképpen emelni kellene a tarifát.

„Minden nap ugyanaz a kép egy 1200 mm átmérőjű gömbgrafitos öntöttvas vízcsőről” – ez a július 24-e óta naponta visszatérő mottó, a fotókon pedig Tüttő Kata látható egy vascső peremén ülve. A Facebook-posztok szerint „a 150 éves Budapest alatt több mint 270 km, 100 éves vagy annál idősebb vízvezeték húzódik.”

Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese – főnökével egyetértve –

háromszorosára emelné a budapesti vízdíjat,

mert szerinte tarthatatlan, hogy a budapesti vállalkozások nem a piaci árat fizetik meg a szolgáltatásért. A napokban azt is elárulta, hogy a Fővárosi Vízművek idei várható vesztesége tízmilliárd forint lesz, amelyet a fővárosi önkormányzatnak kellene beletenni a kasszába, de erre nincs fedezetük.

A cikk emlékeztet arra, hogy a Tarlós István főpolgármester által irányított előző önkormányzati testület 2019 őszén 200 milliárd forint tartalékkal adta át a fővárost Karácsonyéknak. Ráadásul szintén

Tarlósnak és a Fidesz–KDNP-nek sikerült visszavásárolnia 2012-ben a balliberális Demszky Gáborék által még 1997-ben privatizált vízmű céget, amelyeknek külföldi tulajdonosai 11 év alatt 50 milliárd forintnál is nagyobb összeget vittek ki az országból sikerdíj és osztalék címén.

Jelenleg tehát a főváros hatáskörébe tartozik a közműcég gazdálkodása.

A teljes cikket IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatják el.

Korábban írtuk