A közlemény szerint Magyarországon a becslések szerint 24 ezren élnek fogyatékossággal – életkortól függetlenül – egyszülős családban, közülük 16 ezren felnőttkorúak és 11 ezren vannak azok a felnőttek, akik nem tanulnak és nem is dolgoznak, így ők teljes mértékben a szülő támogatására szorulnak.

Hirdetés

A sérült gyermeket nevelő egyedülálló szülők sokféle területen érzik, hogy segítségre lenne szükségük, de leginkább a feltöltődés lehetősége hiányzik az életükből – idézik a közleményben az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös felmérését.

Hozzátették: a központ üdülési lehetőséget hirdetett kifejezetten sérült gyermeket nevelő egyszülős családoknak. Március közepén 51 fő, összesen 17 család vehet majd részt egy 5 napos kikapcsolódáson a Kolping Hotel Spa & Family Resortban. A program a Mol-Új Európa Alapítvány 6 millió és a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány 2 millió forintos támogatásával valósul meg.

A közleményben kitértek arra is, hogy idén márciusban a sérült gyermeket nevelő egyedülálló szülőket egy új program keretében támogató csoportba hívják, ahol tematikus alkalmakon beszélhetik át az élethelyzetükben felmerülő kérdéseket, és segítenek nekik megoldásokat, válaszokat találni azokra.

Korábban írtuk