Az ATV stúdiójából üzenve tette helyre Karácsony Gergelyt Gréczy Zsolt, miután Budapest főpolgármestere a Telexnek arról beszélt: meglepődne, ha saját főpolgármesterjelöltje lenne a DK-nak. Abban az esetben ugyanis, ha nem kapnának elég szavazatot, kiderülne, hogy a DK nem is olyan nagy párt – jegyezte meg.

Hirdetés

„Egy egyszázalékos pártból kilépett főpolgármesternek – azok után, amit csinált ezzel az ellenzékkel, amikor elüttette magát a villamossal és rászabadította erre az országra és az ellenzékre Márki-Zay Pétert – egy kicsit nagyobb szerénységet és visszafogottságot javasolnák. Ez a mondat minimum nem elegáns egy olyan párttal szemben, amely nélkül nem tud egyébként a mai fővárosi önkormányzat sem működni”

– fogalmazott Gréczy Zsolt, aki szerint ilyen mondatokat nem engedhet meg magának a főpolgármester a legnagyobb fővárosi párttal szemben, amelyik a legnagyobb fővárosi frakciót alkotja. A fővárosi DK-sok nélkül egyébként Karácsony Gergely nem tud átvinni egyetlen előterjesztést sem a közgyűlésen.

A Magyar Nemzet cikkében emlékeztet, Gyurcsány Ferenc először a Partizánban beszélt arról, hogy nem egyértelmű Karácsony Gergely újraindulásának támogatása, majd később egy rádióműsorban már arról beszélt, hogy a főpolgármester nem azt csinálja, amit kellene, nem teljesíti hazafias kötelezettségét. Szerinte ugyanis Karácsony Gergelynek főpolgármesterként a kormányt kellene támadnia a főváros vezetése helyett. Az üzenet célba ért, a városvezető ezt követően jelentette be, hogy nem fizeti be a szegényebb önkormányzatok megsegítésére szolgáló szolidaritási hozzájárulást.

Korábban írtuk