Új magyar taggal, Kalotai Péterrel bővült Soros legfontosabb külügyekkel foglalkozó szervezete, a European Council on Foreign Relation (ECFR), azaz a Külkapcsolatok Európai Tanácsa. Kalotai Péter emellett 2021 óta az Európai Újjáépítési és Beruházási Bank (EBDR) igazgatóhelyettese is – írja a Tűzfalcsoport.

Hirdetés

Az ECFR az első páneurópai külpolitikai lobbiszervezet és agytröszt, amely 2007-ben alakult meg Londonban. Soros György amerikai milliárdos és a fizetett lobbistája, az osztrák Gerald Knaus közösen vettek részt az ECFR megalapításában – olvasható a blogon. Hozzáteszik: a külpolitikai agytröszt székhelye Berlinben található, de az ECFR irodákat tart fenn a német főváros mellett Londonban, Madridban, Párizsban, Rómában, Szófiában és Varsóban is.

A magyar tagok között George és Alex Soros mellett megtalálható a korábbi miniszterelnök, Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor, aki az Együtt nevű, azóta megszűnt párt miniszterelnök-jelöltje volt 2018-ban, Ficsor Ádám, aki előbb Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökeként, majd Bajnai titkosszolgálati minisztereként dolgozott, és a tavalyi baloldali kampányfinanszírozási botrány egyik fő érintettjének, a DatAdatnak az alapítója. De az ECFR tagja az ügy főszereplője, Korányi Dávid is – sorolják.

A régi magyar tagok mellett most feltűnt egy új magyar név, Kalotai Péter, akinek életútja igencsak hasonló Korányi Dávidéhoz, vagy épp a főpolgármester Karácsony Gergelyhez kapcsolódó Tordai Csabáéhoz – emelték ki.

Korábban írtuk

A Tűzfalcsoport szerint Kalotai LinkedIn-oldaláról kiderül, hogy amellett, hogy fontos tisztviselő Soros külügyi szervezetében, vállalati stratégiai igazgató-helyettes az Európai Újjáépítési és Beruházási Banknál. A bank jelentőségét jól mutatja, hogy 69 ország, valamint az Európai Unió és az Európai Beruházási Bank is részvényese, ezért komoly befolyása van az európai és tagállami pénzügyi folyamatokra.

Kalotai Péter a karrierjét a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején kezdte. 2004-től a Külügyminisztériumban töltött be különböző pozíciókat, jogi tanácsadó volt, majd 2007-től előbb a londoni magyar nagykövetségen, később az Egyesült Államok magyar nagykövetségén is dolgozott. Ezután a Brunswick nevű tanácsadó multinál folytatta a pályafutását, és 2019-ben került a nemzetközi bankhoz.

Miközben építgette a nemzetközi politikai és gazdasági életútját, Korányihoz hasonlóan a globalista háttérhatalomnál is gyűjtötte a szövetségeseket – állapítja meg a Tűzfalcsoport. Kalotai is ösztöndíjas volt a szintén Soroshoz köthető Atlantic Councilben, amelynek oldalán Korányi Dávid energiadiplomáciai főmunkatársként szerepel.

A cikk szerint Kalotai Péter életútja jól mutatja, hogy a globalista hálózat nem ok nélkül karol fel embereket a civil birodalmában, mindig célja van velük, és használni igazán csak fontos pozíciókba juttatva tudja őket. Erre módja van Kalotai esetében is, hiszen az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élén komoly befolyással rendelkezik különösen a kelet-közép-európai pénzügyi folyamatok tekintetében – írják.